Collecte Oranjefonds

      Geen reacties op Collecte Oranjefonds

taart-oranjefonds

In Brabant hebben collectanten 89.162,07 euro opgehaald tijdens de landelijke collecte van het Oranje Fonds. Een mooie score: alleen Zuid-Holland haalde meer op. In totaal leverde de collecte dit jaar 587.676,85 euro op. 1095 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 17 t/m 21 mei gehouden werd.

Standdaarbuiten

Stichting Beleef de Keenesluis uit Standdaarbuiten zamelde van alle Brabantse deelnemers het meeste in: maar liefst 2.325,42 euro. De Stichting krijgt daarvan de helft. Zij gaan het geld gebruiken om reguliere kosten te dekken. De Keenesluis ligt er vervallen bij en moet gerestaureerd worden. De Stichting Beleef de Keenesluis is opgericht om men de Keenesluis letterlijk weer te laten beleven. De stichting wil er een plek van maken waar mensen elkaar ontmoeten en op een leuke manier in aanraking komen met cultuurhistorie.

Beleef de Keenesluis heeft met het bedrag de op twee na hoogste opbrengst binnengehaald. Het meeste geld werd dit jaar ingezameld door Stichting tot Behoud van De Korenmolen De Zwaluw uit Hasselt (OV). Zij haalden 2.874,57 euro op. Daarna volgt korfbalvereniging De Waterpoort uit Sneek met 2.470,29.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *