Slootjessafari in het Barlaquebos bij de Keenesluis

20160611-slootjessafari-dsc_5094-0020

Zaterdagmiddag 11 juni organiseerden Stichting Beleef de Keenesluis en IVN Etten-Leur een slootjessafari in het Barlaquebos bij de Keenesluis. De belangstelling voor deze activiteit was groot, maar helaas moest een aantal ouders en kinderen teleurgesteld worden omdat de groep al compleet was. Misschien wordt de activiteit in de toekomst nog eens ehrhaald, maar dan zijn er voldoende vrijwilligers nodig om e.e.a. te begeleiden. U kunt zich altijd bij ons aanmelden!

Door de kinderen werd  met schepnetjes van alles uit het water van de Keene Haven en de Mark / Dintel gehaald. Een IVN gids legde uit welke diertjes er allemaal gevangen waren.

De mooiste vangsten mochten in de glazen bakken: ons pop-up museum. Zo konden ze goed door iedereen bekeken worden: rivierkreeft, schrijvertje, waterschorpioen, zoetwatermossel, elzenhaantje, bloedzuiger, zwartbekgrondel, driehoeksmossel, waterpissebed, zoetwatergarnaal, libellelarf, stekelbaarsjes, larve van de waterjuffer, etcetera. We hebben veel geleerd!

Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer, hartelijk bedankt dat jullie de mogelijkheid hebben gegeven dit op jullie grond/water te mogen doen!

Een fotoreportage is te vinden in de rubriek ‘Foto’s‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *